Pārbaudīts knifs, kā vienkārši iztīrīt pieputējušus radiatorus


Radiatori ar laiku ļoti pieput, bet tos iztīrīt var šķist neiespējamā misija. Tomēr labi var noderēt paštaisīts rīks no garāžā priekšmetiem.

Sausā tīrīšana – putekļus pūšot, sūcot vai citādi mehāniski cenšoties ar kādu priekšmetu izbirstēt no ļoti šaurajām radiatoru konstrukcijas starpām un līkločiem – parasti tikai izplata putekļus pa visu telpu, ir laikietilpīga un ne vienmēr efektīva. Radiatoru tīrīšanai var noderēt paštaisīts rīks no garāžā vai šķūnītī atrodamiem priekšmetiem.

Metāla profila gabalu (der arī lietusūdens teknes posms), kam viens gals noslēgts, ar kādu dēli vai citu priekšmetu nostiprina, lai tas no apakšas piekļaujas radiatoram, bet profila (vai teknes) brīvo galu ievieto lēzenā bļodā vai plastmasas spainī, kam izgriezts robs vajadzīgajā augstumā.

Kad konstrukcija nostiprināta, no radiatora augšas lej ūdeni, kas kopā ar visiem putekļiem pa reni iztecēs spainī.

Ik pa laikam spainis jāiztukšo, jāliek atpakaļ un jāatkārto skalošana, līdz radiators ir tīrs.

Iespējams, kāda lāse ūdens nopilēs uz grīdas, tāpēc drošības labad pirms tīrīšanas var noklāt kādu dvieli vai kartona gabalu, taču kopumā šāda tīrīšana ir ērta un nebūt nav ķēpīga. Lieti noder, lai izskalotu radiatorus pēc telpas remontdarbiem.



https://www.la.lv/parbaudits-knifs-ka-vienkarsi-iztirit-pieputejusus-radiatorus

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Elektroinstalācijas pārbaude katrā mājoklī – reizi 10 gados

В три-четыре раза: жителям Риги и Юрмалы угрожает подорожание аренды земли

Vai atrasta svira bezdarbīgo dzīvokļu īpašnieku izkustināšanai?